NOTÍCIES

INDESCAT, juntament amb una vintena de clústers catalans, viatja a la Xina en la 10a edició de la Strategic Cluster Week

INDESCAT, juntament amb una vintena de clústers catalans, ha viatjat a la Xina la setmana del 14 d'octubre per explorar l'ecosistema d'innovació del país, establir aliances i buscar oportunitats de col·laboració internacional. 

Es tracta de la desena edició de la Strategic Cluster Week, una iniciativa organitzada per ACCIÓ, l'agència del Departament d'Empresa i Treball dedicada a la competitivitat empresarial, com a part del programa Catalunya Clústers.

Durant el viatge, els clústers han visitat tres ciutats diferents: Hong Kong, Shenzhen i Shanghai. Durant la seva estada, s'han reunit amb diverses empreses xineses, com la multinacional tecnològica OPPO, la incubadora Shenzhen InnoX, Tencent (una de les empreses tecnològiques més grans del món, creadora de WeChat) i la companyia de comerç electrònic Baozun. També han visitat les instal·lacions de Hutchison Ports HIT, un dels principals operadors de terminals portuàries a nivell mundial, així com l'empresa catalana Ficosa, que es especialitza en components per a l'automoció i té presència a la Xina des dels anys 90.

A més, han participat en sessions de formació sobre l'economia i el model de consum a la Xina, conduïdes per experts com l'economista en cap per a Àsia-Pacífic de Natixis i investigadora sènior del think tank BRUEGEL, Alicia García Herrero, i la professora de la Universitat de Ciència i Tecnologia de Hong Kong, Coral Puig. Els representants dels clústers catalans també han rebut formació sobre la política de clústers xinesa, a càrrec del professor Teng Tangwei, director de l'Institut de Desenvolupament de la Terra i Economia Regional de l'East China Normal University.

La d'aquest 2024 és la desena edició de la Strategic Cluster Week, un programa anual que acompanya els clústers catalans en els seus viatges a diversos països del món per conèixer altres ecosistemes d'innovació que els serveixin d'inspiració i amb els quals puguin intercanviar coneixements i experiències. Anteriorment, aquests clústers han viatjat a llocs com Boston, Silicon Valley, Nova York, Corea del Sud, Singapur i Japó.

ALTRES NOTÍCIES

Entrevistem a Ramon Amich, director de Nielsen Sports a Espanya i Portugal, empresa que, entre d'altres serveis, ofereix "mesurament del retorn mediàtic dels patrocinadors en tota mena de competicions per a clubs, entitats, associacions i marques; investigació de mercats a través d'enquestes regulars a 35 països al voltant de l'esport (interès, pràctica); i consultoria per ajudar els nostres clients a definir/valorar/entendre possibilitats de patrocini". Amich assenyala que un dels grans desafiaments per a l'empresa és el canvi constant en la manera de consumir continguts i en la relació amb els aficionats. Per fer front a aquest repte, Nielsen Sports ha desenvolupat una estratègia centrada en tres eixos principals: l'ús de tecnologia per monitoritzar nous canals, la capacitat d'adaptar-se a formats i audiències en evolució, i la personalització per oferir experiències més ajustades a cada consumidor.

INDESCAT, juntament amb una vintena de clústers catalans, ha viatjat a la Xina la setmana del 14 d'octubre per explorar l'ecosistema d'innovació del país, establir aliances i buscar oportunitats de col·laboració internacional. Es tracta de la desena edició de la Strategic Cluster Week, una iniciativa organitzada per ACCIÓ.

Els dies 1 i 2 d’octubre INDESCAT ha participat a la segona trobada presencial del projecte ESMIS a Dublin, organitzada per Sport Ireland. El projecte es troba en la fase de creació d'una plataforma digital que ajudarà els gestors d'instal·lacions esportives a obtenir informació i inspirar-se en bones pràctiques en l’àmbit de la sostenibilitat que porten a terme altres instal·lacions d'arreu d'Europa.

Més d’un centenar de socis d’INDESCAT, el clúster de la indústria de  l’esport a Catalunya, han participat avui a la Jornada de reflexió estratègica  i innovació en relació a les tendències que marcaran el futur de la indústria  de l’esport. L’esdeveniment, que s’ha celebrat al Recinte Modernista de Sant  Pau, ha tingut com a punt de partida l'estudi INDESCAT TRENDS 2024. Més de  25 tendències d’altres indústries que transformaran el sector de l'esport  elaborat pel propi clúster. Entre les tendències més rellevants han destacat l’evolució  de la tecnologia, la hiperpersonalització de productes i serveis, i una mirada  holística de la salut.

Entrevistem a Mireia Álvarez, presidenta del Clúster Internacional del Pàdel, qui explica que "el repte més important que tenim a curt termini es consolidar el Clúster. Per aconseguir-ho, continuem treballant en la creació d’una estructura pròpia professional i la creació de nous serveis". "D'altra banda, a llarg termini volem impulsar el pàdel com esport olímpic i potenciar la sostenibilitat en tots el àmbits d’actuació" especifica Álvarez. La presidenta del Clúster Internacional del Pàdel assegura que "la pertinença a INDESCAT ens permetrà connectar amb altres actors de la indústria esportiva, facilitant la creació d'aliances estratègiques que ampliïn el nostre abast tant a nivell local com internacional".

INDESCAT ha participat, els dies 24 i 25 de setembre, a la trobada presencial del projecte I3-INSHAPE a Rovaniemi, Finlàndia. A la trobada, organitzada per Lapland University of Applied Sciences, s’ha presentat a la resta del consorci la següent fase del projecte: una Open Call per rebre finançament en forma de cascade funding i participar en projectes interregionals d’innovació.


SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA NEWSLETTER

CANAL DE COMUNICACIÓ

INDESCAT obre un nou canal de comunicació exclusiu pels socis del clúster!


Es tracta d’un nou servei per rebre notícies i avisos a través de Whatsapp. 

INDESCAT et posarà al dia de totes les informacions rellevants del clúster: les notícies més destacades, els pròxims esdeveniments, les noves convocatòries d’ajuts, etc.

Ets soci d'INDESCAT?
Encara no ets soci d'INDESCAT?
Modificar cookies