NOTÍCIES

INDESCAT entrevista els associats: LLOP-GESTIÓ DE L'ESPORT

Entrevista a August Tarragó, soci-gerent de LLOP-GESTIÓ DE L’ESPORT, per a la newsletter d’INDESCAT

 Llop-gestió de l’esport és una empresa dedicada a la gestió de serveis esportius per a les administracions públiques, tant pel que fa a instal·lacions esportives de tots tipus, com gestió d’activitats i programes esportius, com també assessorament i consultoria esportiva.

 -Quins reptes de futur destacaria per a llop-gestió de l’esport, dins del sector de les instal·lacions esportives?

Pretenem esdevenir líders intel·lectuals en el sector. Aquesta és la visió de la nostra empresa i el nostre repte, que ens obliga a cercar la millora contínua permanentment per tal d’oferir allò que els nostres clients realment necessiten.

 -Què creu que els aporta formar part d’un clúster com Indescat?

A llop-gestió de l’esport considerem que el paradigma en què actuem les empreses està canviant (si no ho ha fet ja) cap a un model molt més de competència i cooperació alhora. Els directius hem d’estar molt més oberts a treballar conjuntament amb altres empreses que ens aportem mútuament complementarietat i/o majors capacitats. El clúster ens ofereix aquest terreny de joc i bona mostra en són els diversos projectes en marxa.

 -Vostès han treballat activament en l’informe del practicant esportiu que s’ha impulsat i realitzat des d’INDESCAT. Què en destacaria?

Les enquestes d’hàbits esportius que s’han estat realitzant per altres organismes ens donen una visió dels practicants i les seves pràctiques que molts cops no s’adeqüen exactament a les necessitats de coneixement que tenim les empreses. L’estudi del practicant esportiu s’hi acosta molt més i ens resulta molt útil.

 -En quin sentit aquest estudi s’acosta més a la realitat de les empreses del sector?

Aquest estudi analitza amb més profunditat els diversos perfils de practicants, de manera que ens dóna eines per a poder gestionar els nostres serveis per tal que s’adeqüin a les seves necessitats i expectatives.

 -Com a membres actius del Clúster, també estan implicats en el projecte d’estudi sobre l’eficiència energètica a les instal·lacions esportives. Com creu que els pot ajudar aquesta iniciativa?

L’eficiència energètica en la gestió de les instal·lacions esportives és un repte en què des de llop-gestió de l’esport fa temps que hi estem abocant esforços. En primer lloc, per convenciment i principis, i en segon lloc, per una qüestió de costos. La participació en aquest projecte del clúster ens ha de permetre fer un pas més en aquesta direcció i ser capaços d’aplicar criteris de gestió energètica que malmetin menys el medi ambient i repercuteixin positivament en els nostres comptes de resultats.


ALTRES NOTÍCIES

En el context actual, Catalunya enfronta reptes  globals com el canvi climàtic i la crisi hídrica. Els gestors d'instal·lacions  esportives juguen un paper molt important en aquests reptes i tenen una  oportunitat única per contribuir al canvi positiu. És per aquest motiu que  INDESCAT organitza el 5è Curs EFISport:  Gestió d'Energia en Instal·lacions Esportives, que s'ha iniciat el 16  d’abril. Juntament amb el Clúster de l'Energia Eficient de  Catalunya (CEEC), INDESCAT organitza el 5è Curs EFISport, que constitueix una excel·lent oportunitat perquè directius d'instal·lacions esportives puguin assolir una visió completa de les bases per gestionar-les eficientment des del punt de vista energètic.

INDESCAT ha participat a la 4a trobada presencial, del projecte I3-INSHAPE, celebrada a la ciutat de Lahti, Finlàndia, durant els dies 8 i 9 d'abril i organitzada per LADEC i LAB University of Applied Sciences. Aquesta trobada s’ha centrat en els paquets de treball 2 i 3, els quals tracten de trobar PIMES que entrin al projecte per resoldre les necessitats de les Flagships (empreses emergents capdavanteres representatives de cada regió) entre les quals hi ha Onalabs Inno-Hub, la Flagship catalana i sòcia d'INDESCAT.

Entrevistem a Cristina Marín, cofundadora i general manager de BIWPA, la Barcelona International Water Polo Academy, que promou una metodologia única d’entrenament enfocada a la millora de la tècnica i tàctica individuals, així com el perfeccionament dels fonaments i la presa de decisió. Pel que fa als reptes de l'entitat, Marín destaca que "a curt termini, agost 2024, organitzarem per primera vegada la Summer Academy a Los Angeles dirigida a atletes de la zona. A llarg termini, estem treballant per replicar la nostra acadèmia a Califòrnia".
La cofundadora de BIWPA explica que formar part d'INDESCAT els permetrà "buscar sinergies amb clubs o entitats privades del sector del turisme esportiu, i també amb empreses tecnològiques que ens facilitin i agilitzin processos (inscripcions, gestió de bases de dades, etc.)".


A INDESCAT oferim un nou servei de licitacions i concursos. Es tracta d'una nova plataforma, integrada ala nostra intranet, amb accés a més de 2M de licitacions, adjudicacions i contractes menors d'Espanya i Portugal

El festival internacional de ciclisme Sea Otter Europe Costa Brava Girona by Continental, que se celebra a Girona els dies 20, 21 i 22 de setembre, i INDESCAT, han renovat el seu acord estratègic de col·laboració pel qual busquen unir sinèrgies per potenciar el sector de l'esport.

La descarbonització de les instal·lacions esportives, la gestió de l’aigua,  les solucions futures davant la prohibició d’ús dels microplàstics en gespa  artificial, la digitalització com a eina per a ajudar les instal·lacions  esportives a ser energèticament més eficients, i l’ús de la geotèrmia als  equipaments esportius. Aquests són els temes que es van tractar a EFISport  2024, que enguany va celebrar l’11a edició que va incloure, com a novetat, la  competició Open Innovation Challenge. L’esdeveniment anual, que va acollir més  de 170 assistents, està organitzat per INDESCAT, amb la col·laboració del  Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), el Clúster de la Bioenergia  de Catalunya (CBC) i el Catalan Water Partnership. Durant la jornada, celebrada  el 13 de març a l’INEFC de Barcelona, també s’hi va poder visitar el  Marketplace EFISport, on s’hi van presentar solucions, productes i serveis per  al manteniment i la implementació de mesures d’eficiència energètica.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA NEWSLETTER

CANAL DE COMUNICACIÓ

INDESCAT obre un nou canal de comunicació exclusiu pels socis del clúster!


Es tracta d’un nou servei per rebre notícies i avisos a través de Whatsapp. 

INDESCAT et posarà al dia de totes les informacions rellevants del clúster: les notícies més destacades, els pròxims esdeveniments, les noves convocatòries d’ajuts, etc.

Ets soci d'INDESCAT?
Encara no ets soci d'INDESCAT?
Modificar cookies