Una quarantena d’empreses, start-ups i entitats vinculades a la indústria de l’esport han participat avui en la primera edició de l’Sports Matchmaking d’INDESUP!, que posa en contacte emprenedors i companyies ja consolidades amb l’objectiu que comparteixin experiències i busquin possibles vies de col·laboració. A la jornada, que s’ha celebrat a la seu de la Federació de Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB), han tingut lloc més de 100 reunions personalitzades que les pròpies empreses i start-ups havien concertat prèviament.
Les reunions han servit per explorar possibles sinergies tant pel que fa a la transferència de coneixement dins de l’àmbit esportiu i empresarial com a qüestions més concretes com la irrupció de nous models de negoci, l’aposta per la innovació o la recerca de finançament, fonamental per a moltes start-ups.
A l’Sports Matchmaking hi han participat empreses d’INDESCAT amb una important implantació dins el sector esportiu com ara Kaptiva Sports, especialitzada en l’organització d’esdeveniments esportius. “Com a empresa ens encanta potenciar l’esperit emprenedor, i a l’Sports Matchmaking buscàvem algun projecte interessant en què Kaptiva hi pugui posar un peu, o una start-up que ampliï el nostre ventall de serveis amb alguna proposta innovadora”, explicava Ivan Daza, fundador de Kaptiva.
Alex Rivera, clúster manager d’INDESCAT, també destacava les possibles sinergies que plantegen aquest tipus d’esdeveniments: “l’Sports Matchmaking encaixa molt bé amb la filosofia del clúster, que és connectar els diferents agents del sector esportiu, i sobretot encaixa amb el programa INDESUP!, que té com a objectiu acostar les empreses del clúster al talent i a la capacitat d’innovació que hi ha darrere les start-ups”.
La jornada també ha convocat algunes de les principals start-ups de l’ecosistema esportiu. És el cas d’Aureel, que treballa en l’aplicació de la tecnologia espacial en l’àmbit de l’esport. “El més positiu d’aquesta jornada és que et permet conèixer projectes molt afins al teu. Hi pots trobar bones oportunitats a nivell de col·laboració estratègica i de partnership tecnològic”, ha explicat Daniel Montañés, CEO de l’empresa. Una altra start-up, Swimmik, que ofereix cursos tècnics de natació per a empreses i particulars, també posava en valor el fet de poder concertar les reunions prèviament. “De totes les reunions n’he tret alguna cosa positiva: o una col·laboració, un win-win, o alguna idea nova”, afirmava Dolors Roig, una de les fundadores.
L’Sports Matchmaking forma part d’INDESUP!, el programa d’emprenedoria esportiva que impulsa INDESCAT, el clúster de la indústria de l’esport a Catalunya, amb la col·laboració de l’ICEB i Land Sport Law, i amb el suport d’ACCIÓ.
Vídeo de l'acte