NOTÍCIES

Una quarantena d’empreses i start-ups de l’esport exploren vies de col·laboració a l’Sports Matchmaking

Una quarantena d’empreses,  start-ups i entitats vinculades a la indústria de l’esport han participat avui en  la primera edició de l’Sports Matchmaking d’INDESUP!, que posa en contacte  emprenedors i companyies ja consolidades amb l’objectiu que comparteixin  experiències i busquin possibles vies de col·laboració. A la jornada, que s’ha  celebrat a la seu de la Federació de Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB), han  tingut lloc més de 100 reunions personalitzades que les pròpies empreses i  start-ups havien concertat prèviament.

Les reunions han servit per explorar possibles sinergies tant pel que fa a la transferència de coneixement dins de l’àmbit esportiu i empresarial com a qüestions més concretes com la irrupció de nous models de negoci, l’aposta per la innovació o la recerca de finançament, fonamental per a moltes start-ups.

A l’Sports Matchmaking hi han participat empreses d’INDESCAT amb una important implantació dins el sector esportiu com ara Kaptiva Sports, especialitzada en l’organització d’esdeveniments esportius. “Com a empresa ens encanta potenciar l’esperit emprenedor, i a l’Sports Matchmaking buscàvem algun projecte interessant en què Kaptiva hi pugui posar un peu, o una start-up que ampliï el nostre ventall de serveis amb alguna proposta innovadora”, explicava Ivan Daza, fundador de Kaptiva.

Alex Rivera, clúster manager d’INDESCAT, també destacava les possibles sinergies que plantegen aquest tipus d’esdeveniments: “l’Sports Matchmaking encaixa molt bé amb la filosofia del clúster, que és connectar els diferents agents del sector esportiu, i sobretot encaixa amb el programa INDESUP!, que té com a objectiu acostar les empreses del clúster al talent i a la capacitat d’innovació que hi ha darrere les start-ups”.

La jornada també ha convocat algunes de les principals start-ups de l’ecosistema esportiu. És el cas d’Aureel, que treballa en l’aplicació de la tecnologia espacial en l’àmbit de l’esport. “El més positiu d’aquesta jornada és que et permet conèixer projectes molt afins al teu. Hi pots trobar bones oportunitats a nivell de col·laboració estratègica i de partnership tecnològic”, ha explicat Daniel Montañés, CEO de l’empresa. Una altra start-up, Swimmik, que ofereix cursos tècnics de natació per a empreses i particulars, també posava en valor el fet de poder concertar les reunions prèviament. “De totes les reunions n’he tret alguna cosa positiva: o una col·laboració, un win-win, o alguna idea nova”, afirmava Dolors Roig, una de les fundadores.  

L’Sports Matchmaking forma part d’INDESUP!, el programa d’emprenedoria esportiva que impulsa INDESCAT, el clúster de la indústria de l’esport a Catalunya, amb la col·laboració de l’ICEB i Land Sport Law, i amb el suport d’ACCIÓ. 

Vídeo de l'acte

ALTRES NOTÍCIES

Gràcies a la iniciativa europea I3-INSHAPE, INDESCAT, el clúster de la indústria de l’esport, ha aconseguit ajuts directes per a empreses catalanes per un import global de més de 570.000€. En una primera fase, es van aconseguir 329.240 euros, per a Onalabs, Eurofitness, Sevenmila, Berrly i Tot per l’Esport, totes empreses sòcies d’INDESCAT. En una segona fase, nou projectes col·laboratius interregionals de PIMES innovadores de les regions participants de la Unió Europea —entre les quals, Catalunya— han aconseguit un ajut global directe de 244.000 euros per a vuit empreses catalanes: Barcelona Zero Limits, Factual Consulting, Improfit, MyPlay, Neorg, North 3, Placenet i Rockfit, quatre de les quals sòcies del clúster. Tots aquests projectes se centren en solucions innovadores sobre esport, tecnologia i estil de vida saludable. 

En un context marcat per la transformació digital, els canvis demogràfics i una indústria de l’esport en evolució constant, la formació dels futurs professionals requereix models educatius adaptats a la realitat actual. L’Escola Vitae neix com una proposta innovadora dins el sector educatiu, amb una oferta formativa centrada en la connexió directa amb el món laboral i els reptes del futur.

Parlem amb Roger Saladich, Co-CEO de Vitae, una escola especialitzada en l’àmbit de l’esport i la salut, que des de fa més de quinze anys impulsa titulacions oficials i pròpies amb una mirada pedagògica immersiva. Descobrim d’on sorgeix la iniciativa, com integren la tecnologia i les competències personals en els seus programes i quines passes estan fent per consolidar-se com a referent en la formació d’una nova generació de professionals del sector.

L’acte d’inici de la celebració del 15è aniversari d’INDESCAT, el clúster de la indústria de l’esport a Catalunya, va reunir el 19 de juny a la Fundació Joan Miró els socis, membres de les diverses juntes directives, representants institucionals i altres agents del sector esportiu català. 

A l’esdeveniment s’hi va fer un repàs de la història del clúster, es va descobrir una il·lustració commemorativa, s’hi van lliurar reconeixements i es va fer una dinàmica participativa a càrrec d'Emogg. Va acabar amb un còctel en què els professionals de la indústria van poder fer networking i generar sinergies. Prèviament a la celebració va tenir lloc l’Assemblea General Anual de socis d’INDESCAT, en què es van retre comptes de l’activitat i el pressupost del darrer període, i es van presentar les activitats i previsions futures del clúster.

La Jornada de bones pràctiques en l’empresa saludable, s’ha celebrat amb èxit de participació aquest divendres 6 de juny a l’Edifici Tabaris de Coma-ruga (el Vendrell). La trobada ha estat organitzada per l’Associació Corporativa Empresa Saludable (ACES) amb la col·laboració de diversos agents clau del territori, com l’Ajuntament del Vendrell, Ranking Games, Umivale Activa, FCC Medi Ambient i el mateix clúster INDESCAT.

Parlem amb Rafa Solans, director de projectes de Fit Cloud, una plataforma innovadora que integra tecnologia i rendiment esportiu per a tota la gestió informàtica de gimnasos, clubs esportius, instal·lacions i sales d'entrenament.

Una vintena de directius d’instal·lacions esportives (equips de gestió, direccions d’instal·lacions i responsables de manteniment) van completar el passat 14 de maig el 6è Curs EFISport: Gestió de l’Energia en  Instal·lacions Esportives, una formació especialitzada que els ha permès assolir una visió completa de les bases per gestionar eficientment una instal·lació esportiva des del punt de vista energètic.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA NEWSLETTER

CANAL DE COMUNICACIÓ

INDESCAT obre un nou canal de comunicació exclusiu pels socis del clúster!


Es tracta d’un nou servei per rebre notícies i avisos a través de Whatsapp. 

INDESCAT et posarà al dia de totes les informacions rellevants del clúster: les notícies més destacades, els pròxims esdeveniments, les noves convocatòries d’ajuts, etc.

Ets soci d'INDESCAT?
Encara no ets soci d'INDESCAT?
Modificar cookies