INDESUP! Tech forma vint emprenedors en tecnologies aplicades a la indústria de l’esport

per Gisela Andrés,

Vint emprenedors van començar el 4 de setembre passat INDESUP! Tech, un programa de formació i assessorament centrat en aquelles tecnologies que estan revolucionant el negoci de l'esport. El programa està organitzat per INDESCAT, EURECAT i la Universitat de Barcelona, i forma part del Pla Primer de Pre-acceleració de Catalunya Emprèn.

La primera jornada d'INDESUP! Tech, que es va celebrar a les instal·lacions d'INDESCAT, es va iniciar amb una benvinguda a càrrec dels representants de les entitats que organitzen el programa: INDESCAT, UB i EURECAT. La jornada va continuar amb una sessió introductòria a càrrec d'Àlex Rivera, cluster manager d'INDESCAT, i de Xavi Faura, innovation and entrepreneurship manager, que van explicar l'aposta del clúster per l'emprenedoria en el sector esportiu i van detallar les diferents fases d'INDESUP! Tech. Posteriorment hi va haver una segona sessió titulada Oportunitats, reptes i tendències tecnològiques en l'esport, impartida per Xavier Catasús, business development manager d'indústries de la salut i de l'esport a EURECAT. Catasús va parlar sobre com les tecnologies estan obrint noves línies de negoci en el sector de l'esport, i va avançar alguns dels temes que es tractaran amb més profunditat durant la resta del programa.

INDESUP! Tech consta de dues parts diferenciades i, alhora, complementàries. La primera, que es realitza durant els mesos de setembre i octubre, formarà els emprenedors en noves tecnologies i en l'optimització de la gestió empresarial dins l'àmbit esportiu. A més, rebran una formació genèrica sobre ecosistema esportiu i tendències del sector. A la segona part del programa, que tindrà lloc durant els mesos de novembre i desembre, hi haurà un acompanyament amb el qual es tutelarà els emprenedors a l'hora de definir i de validar els productes mínims viables que han ideat.

El programa va dirigit a persones amb esperit emprenedor que volen impulsar projectes tecnològics (apps, wearables, intel•ligència artificial, videoanàlisi, big data...) relacionats amb àmbits com la millora del rendiment esportiu, el foment de la pràctica esportiva saludable, la gestió esportiva o el fan engagement, entre d'altres.

INDESUP! Tech és una iniciativa emmarcada dins d’INDESUP!, el programa d'emprenedoria esportiva que organitza INDESCAT, el clúster de la indústria de l'esport a Catalunya, amb la col·laboració de l'International Center for Entrepreneurs in Barcelona (ICEB) i amb el suport d'ACCIÓ.

Les píndoles formatives sobre tecnologia aplicada a l'esport del bloc 2 del programa (4 octubre - 8 novembre) són també obertes als membres d'INDESCAT que vulguin participar-hi. Trobareu el formulari d'inscripció a cadascuna d'elles a l'apartat agenda d'aquest web.

4 octubre

18 a 22h

Internet of Things pel sector Esportiu.
Santiago Pérez i Cristina Casellas (EURECAT)

6 octubre

9 a 14h

Biomecànica – Eines per l’anàlisi de moviments
Mireia Claramunt (EURECAT)

9 octubre

18 a 22h

La Sensòrica als wearables esportius
Cristina Casellas (EURECAT)

11 octubre

18 a 22h

Smart Sport Equipment
Rosa Rodriguez (EURECAT)

16 octubre

18 a 22h

Videoanàlisi Esportiu
Antoni Torrente (EURECAT)

18 octubre

18 a 22h

Realitat augmentada i virtual per entrenaments
Antoni Torrente (EURECAT)

20 octubre

9 a 14h

Transformació digital a l’Esport
Eduard Gil (DJGC)

23 octubre

18 a 22h

Sport Social Network Analysis
David Laniado (EURECAT)

25 octubre

18 a 22h

Eines de Business Intelligence
Xavier Domingo (EURECAT)

27 octubre

9 a 14h

Introducció al Big Data
Eduard Gil (DJGC)

30 octubre

18 a 22h

Infografia i visualització de dades
Xavier Domingo (EURECAT)

6 novembre

18 a 22h

Explotació de dades dels consumidors esportius
Eulàlia Soler (EURECAT)

8 novembre

18 a 22h

Apps: L’eina d’excel·lència del practicant esportiu
Pau Vidal (MIND THE APP)

INDESCAT – Catalan Sports Cluster

Espai Catalonia Clusters

Milà i Fontanals 14-26

08012 Barcelona

T. +34 937 824 474

info@indescat.org


Segueix-nos

Powered by:

  | Avís legal


Subscriu-te a la nostra newsletter