INDESUP! arriba a la seva 3a edició i continua el suport als emprenedors

per Gisela Andrés,

Una taula rodona amb la participació de les start-ups SharryUp i EActiva-T, i el mentor del programa Josep Maria Valero (Barcelona Loves Enterpreneurs), va servir per presentar ahir al Campus d'Innovació i Emprenedoria Team Labs la tercera edició d’INDESUP!, el programa d’emprenedoria de l’esport que organitza INDESCAT amb la col·laboració de LandSportLaw, la Fundació Catalana per l’Esport i l’ICEB. Tots tres van destacar la importància de programes com INDESUP! per ajudar les noves start-ups a fer-se un lloc en l’ecosistema i acompanyar-les en aspectes clau com la definició del model de negoci o la recerca de finançament.

Preguntat pel rol de la tecnologia en el seu model de negoci, Artur Munné, fundador de SharryUp, va explicar que “en el nostre cas la tecnologia ens ha ajudat a fer escalar el projecte i hem creat una aplicació i una web. El nostre objectiu és que a través de la nostra plataforma,desconnectin d'internet, i connectin més amb els esdeveniments offline perquè sorgeixi una connexió real”. Munné va destacar també el fòrum d’inversió i va dir que “el que et treu molt temps quan comences una start-up és buscar finançament. El fòrum d'inversió t'escurça bastant aquest temps perquè tens davant a gent que li agraden les start-ups i estan vinculades amb l'esport. En el fòrum d'inversió d’INDESUP! vam pivotar un parell de vegades per a poder discutir el model amb els inversors que vam conèixer i al final vam trobar la persona adequada per a potenciar la nostra start-up”.

D’altra banda, Marosa García-Planas, d’EActiva-T, va destacar que el seu objectiu és ajudar-se de la tecnologia per a fer el seu producte escalable i recurrent. Pel que fa al programa de mentoring, Marosa va destacar que "ens va ajudar moltíssim a obrir noves formes de veure el projecte, redefinir-lo i centrar-nos realment a dur-lo a terme. Una vegada finalitzat el mentoring, tens molts deures; toca treballar dur per a veure els resultats al cap d'un temps."

Per Josep Maria Valero, de Ble&Fintech i que participarà com a mentor del programa, “un mentor pot saber-ne més o menys, pot tenir experiències diverses, però l'important és reptar les start-ups a fer canvis”. I va afegir “si entre el mentor i l'empresa hi ha una certa química, el mentoring no s'acaba mai. Es converteix en una relació d'amistat.”

Posteriorment a la taula rodona, es va celebrar una activitat de networking en la qual unaquinzena de representants d’start-ups relacionades amb el món de l’esport van poder intercanviar experiències i opinions sobre el sector. Respecte a les activitats d’INDESUP! 2019, Àlex Rivera, clúster manager d’INDESCAT, va assegurar que l’objectiu és continuar creixent per poder donar suport a més emprenedors en cada nova edició. 

D’altra banda, Xavi Faura, responsable d’emprenedoria i innovació d’INDESCAT va donar a conèixer les xifres acumulades de les 2 edicions anteriors -més de 160 start-ups i de 150 empreses, entitats i clubs esportius-. Faura també va presentar les novetats d’enguany, entre les quals destaca la celebració del Dia de l’Emprenedor en Esport, que està previst que inclogui un espai d’exposició d’start-ups i una activitat de matchmaking, a banda del ja clàssic fòrum d’inversió en esport. 

En aquesta tercera edició es manté la durada del procés de mentoring (7 mesos), alhora que s’amplia l’equip de mentors que assessorarà les sis start-ups seleccionades. Aquest grup de mentors assessorarà i acompanyarà a el reduït grup d’start-ups, triades a través d’un rigorós procés de selecció que s’ha obert avui mateix i al qual es podrà aplicar fins al 18 d’abril a través d’aquest enllaç  al web d’INDESCAT. 

En el calendari d’activitats del programa també s’hi inclou –al mes de juny- l’SportsPitch, una competició de projectes esportius per part d’estudiants de màsters de gestió esportiva dels principals centres formatius catalans en aquest àmbit, amb l'objectiu de promoure la realització de noves propostes emprenedores des del món universitari. 

Enguany INDESUP! inclourà de nou INDESUP!Tech, un programa de preacceleració que ofereix formació i acompanyament a emprenedors interessats a llançar projectes de base tecnològica,que es durà a terme entre els mesos de juny i desembre. Així mateix, en el marc dels VII Premis Empresa i Esport, es reconeixerà la millor start-up de l’any entre les candidatures que s’hi presentin. 

Durant l’acte de presentació d’INDESUP! 2019 també es van presentar la web d’INDESUP! www.indesup.eu i el vídeo resum de l’edició del 2018.INDESCAT – Catalan Sports Cluster

Espai Catalonia Clusters

Milà i Fontanals 14-26

08012 Barcelona

T. +34 937 824 474

info@indescat.org


Segueix-nos

Powered by:

  | Avís legal


Subscriu-te a la nostra newsletter