INDESCAT i una delegació de representants esportius de l’Argentina exploren vies de col·laboració

per Gisela Andrés,


La delegació argentina, formada per set professionals representants d’empreses i institucions esportives, va mostrar interès en conèixer el clúster de la indústria de l’esport a Catalunya, el teixit de federacions i clubs, l’oferta acadèmica en esport i gestió esportiva i les fórmules d’arbitratge al sector esportiu, entre d’altres temes.

A la trobada, que es va realitzar ahir a la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), hi van assistir el clúster manager d’INDESCAT, Alex Rivera, i els membres de la junta directiva del clúster Isabel Pérez, cap del Servei Jurídic de la UFEC, i Carles Murillo, director del Màster de Gestió Esportiva de la Universitat Pompeu Fabra. La delegació argentina està formada per representants de plataformes del sector de l’esport i de diferents agències i institucions esportives, com el director de la Súper Liga Futsal o la directora institucional de la Asociación Deportiva Country Canning.

La trobada, que va ser propiciada per ACCIÓ, es va centrar en aquells temes pels quals els diferents agents argentins havien mostrat interès. Així, van voler conèixer el sector esportiu de la indústria de l’esport i explorar la possibilitat d’obrir vies de col·laboració futures. Tanmateix, van mostrar interès en aprofundir en el coneixement dels diferents segments –instal·lacions esportives, béns i serveis i esdeveniments- que puguin necessitar representació al país sud americà. 

Pel que fa a l’àmbit acadèmic, van interessar-se en els estudis universitaris de l’àmbit esportiu –especialment en els programes online- i les línies d’investigació en economia de l’esport. En l’àmbit jurídic, es va posar èmfasi en les experiències de mediació i d’arbitratge esportiu com a alternatives als tribunals tradicionals.

Finalment, pel que fa a l’esport federat, la delegació argentina pretén conèixer federacions, clubs, acadèmies i organitzacions esportives catalanes amb els quals generar intercanvis esportius i formatius.

El principal focus d’aquesta missió, segons els seus integrants, és el de conèixer com es gestionen les empreses i organitzacions esportives catalanes. Per això la delegació ha volgut entrar en contacte amb els referents en els diversos àmbit d’interès per conèixer, escoltar i intercanviar models de gestió d’empreses i organitzacions. 

A més de reunir-se amb INDESCAT, els representants argentins han pogut contactar, a través d’ACCIÓ, amb el sector de les indústries d’experiències a Catalunya i reunir-se amb algunes d’aquestes empreses. Avui s’han reunit també amb l’Institut Nacional d’Educació Física a Catalunya (INEFC), han visitat les instal·lacions de l’Anella Olímpica i han pogut participar d’un entrenament amb la Colla Castellera Jove de Barcelona.

El programa per als propers dies també inclou una reunió amb l‘Agrupació Barça Jugadors i una visita al Camp Nou, això com al RCD Espanyol, i una visita i una reunió al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, a més de visites i reunions amb diverses empreses del sector a Catalunya, entre les quals Kaptiva Sports i Macsha, membres d’INDESCAT.


INDESCAT – Catalan Sports Cluster

Espai Catalonia Clusters

Milà i Fontanals 14-26

08012 Barcelona

T. +34 937 824 474

info@indescat.org


Segueix-nos

Powered by:

  | Avís legal


Subscriu-te a la nostra newsletter