INDESCAT aconsegueix més de 325.000 d’euros per a projectes innovadors

per Gisela Andrés,


INDESCAT va presentar un total de cinc projectes, que agrupen 12  empreses i entitats –a més del propi clúster-, a la convocatòria d’ajuts a la  innovació d’aquest 2018 del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR).  Tots han rebut subvenció, amb un valor total de 325.773€ . 

Els cinc projectes subvencionats pel MINCOTUR són tan diversos com ho eacute;s el sector. INDESCAT, el clúster de la indústria de l’esport, va assessorar i acompanyar empreses i entitats participants en la preparació i redacció de les propostes i va presentar les sol·licituds de finançament a la convocatòria d’ajuts a Agrupacions d’Empreses Innovadores 2018 del Ministeri. El resultat final ha estat la concessió de més de 325.000 euros a la suma de tots els projectes, que requereixen una inversió total de 516.296€.

El projecte xPizz, liderat per l’empresa Kaptiva  Sports amb el suport d’Hippo Products i d’INDESCAT té com a objectiu fusionar el món físic i digital a través d’una App per poder llançar un nou concepte de gincana urbana. D’una banda, es pretén fomentar l’activitat física entre joves i adolescents; de l’altre, s’aproxima als e-sports, a l’alça entre aquest tipus de públic, ja que diversos equips podran competir entre ells.

L’HSSPORT també vol promoure l’activitat física i esportiva. Es tracta d’un estudi de viabilitat per fer un wearable i una plataforma des de la qual promoure els hàbits saludables (esport i nutrició) entre els infants de primària i les seves famílies, amb el suport actiu de les escoles. El projecte està liderat per l’INEFC i la UB, juntament amb l’empresa Ebantic i INDESCAT.

En l’àmbit de la recerca, el projecte Sweatsens treballa en el desenvolupament de pegats intel·ligents que detectin els nivells de sudoració dels practicants esportius en temps real i amb tecnologia sense fils, a fi de prevenir possibles lesions o urgències mèdiques i d’ajudar a millorar el rendiment. Sweatsens es basa en una patent de la Universitat  Rovira i Virgili i fa servir noves tecnologies com les tintes de nanomaterials per actuar com a sensors intel·ligents, dispositius d’electrònica flexible, etc. El projecte, el lidera la startup Kamleon, juntament amb la Fundació  de laURV, l’empresa Perspectiva i INDESCAT.

Com a conseqüència de l’èxit de l’estudi de viabilitat DEFRAIL, desenvolupat amb el suport dels ajuts del Ministeri a les AEI el passat 2017, aquest any el mateix equip (la Fundació Joan Costa Roma – del Consorci Sanitari de Terrassa-, Esport-3 Serveis  Alternatius, la FundacióEurecat i INDESCAT) ha presentat la proposta TeleDefrail. Es tracta del desenvolupament d’un dispositiu i una app per a la teledetecció de la prefragilitat entre la gent gran, que inclourà un seguit de paràmetres d’activitat física, entre d’altres resultats obtinguts a l’esmentat estudi.

Finalment, Skiwearable II, continuació del projecte Skiwearable finançat el 2017 amb els mateixos ajuts, vol anar més enllà de la polsera desenvolupada l’any passat. El dispositiu mesura l’activitat dels esquiadors un cop accedeixen a l’estació, focalitzant-se en la gammificació i en el tractament de big data per part de les estacions d’esquí a partir de l’activitat dels esquiadors, i té com a objectiu promoure la competició i fer més atractiva la pràctica de l’esquí a tothom. SkitudeTechnologies i la FundacióEurecat, juntament amb INDESCAT tornen a ser els principals socis del projecte.

Nou de les 12 empreses i entitats que han presentat projectes són membres del clúster de la indústria de l’esport.

Projectes finançats el 2017

L’any 2017 el MINCOTUR va triar subvencionar tres projectes presentats a través d’INDESCAT. Hi van participar cinc membres del clúster (Fundació Joan Costa Roma -del Consorci Sanitaria de Terrassa-, Esport-3  Serveis Alternatius, la FundacióEurecat, Skitude i Spinntech), i una empresa no membre (Appser, que pertany a una altra AEI). En total el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme va aportar 276.000€ per desenvolupar els projectes DEFRAIL, SKIWEARABLE i SMARTVIEW.


INDESCAT – Catalan Sports Cluster

Espai Catalonia Clusters

Milà i Fontanals 14-26

08012 Barcelona

T. +34 937 824 474

info@indescat.org


Segueix-nos

Powered by:

  | Avís legal


Subscriu-te a la nostra newsletter