IKL Branding en el sector esportiu

per Cristina Naches,


El 29 de maig passat va tenir lloc una nova sessió formativa IKL, en aquest cas centrada en branding en el sector esportiu, on vam descobrir els punts claus per construir una marca coherent i rellevant.

Una quinzena de professionals del sector van assistir a la sessió, que va ser impartida per Raúl Ciprés, fundador de Creativia Lab, una companyia referent en l'activació del “nou patrocini” i la conceptualització i execució de projectes de comunicació i màrqueting. El ponent és alhora professor a EAE Business School, Johan Cruyff Institute, ESADE i Blanquerna. La seva trajectòria professional, altament vinculada al sector esportiu (com a Director del Departament de Màrqueting del Joventut Badalona, Director General de Bianchi, Director de Màrqueting del Real Club de Polo de Barcelona, Director General de Màrqueting del RCD Espanyol i Conseller del Joventut),  ens ha permès adonar-nos de la importància del branding amb casos pràctics reals de la indústria esportiva.

Al llarg de la sessió es van abordar tècniques i eines sensorials que podem aplicar per incrementar l'atracció de la nostra marca, com la utilizació de la proporció àuria. També vam aprendre com la nostra marca ha d'estar preparada per activar-la a soports digitals i a noves tecnologies, com la realitat virtual, la tecnologia hologràfica i la realitat augmentada per generar "Fan Experience Journey".

Per al ponent, una bona marca ha de ser capaç d'evocar el passat, recollint la seva pròpia història, provocar emocions al present i invocar al futur. Ha de recollir els principis que l'han fet única, doncs, en definitiva, són el seu fet diferenciador. També és imprescidible posar en valor l'experiència per aconseguir "prosumers", consumidors fans de la marca que generen contingut al seu voltant. Per últim, no podem oblidar que els canvis d'emocions que poden provocar una determinada marca, generen canvis d'actitud i, per tant, canvis en el comportament del consumidor.


INDESCAT – Catalan Sports Cluster

Espai Catalonia Clusters

Milà i Fontanals 14-26

08012 Barcelona

T. +34 937 824 474

info@indescat.org


Segueix-nos

Powered by:

  | Avís legal


Subscriu-te a la nostra newsletter