Entrevistem GymForLess, nou membre d'INDESCAT i mentor d'INDESUP!

per Cristina Naches,


Oriol Vinzia, fundador i CEO de GymForLess, s’incorpora aquest any com a mentor al programa de mentoring d’INDESUP!. La seva empresa, una plataforma que permet als usuaris accedir a més de mil gimnasos de tot Espanya, va néixer el 2014, ha consolidat una plantilla de 15 persones i fa pocs mesos va viure l’entrada com a accionista majoritari de Sodexo, una gran corporació amb més de mig milió de treballadors arreu del món. Recentment, GymForLess també es va convertir en soci d’INDESCAT, i ara Oriol Vinzia tractarà de transmetre la seva experiència dins del món de l’emprenedoria i de l’esport a les start-ups que siguin seleccionades per al programa de mentoring d’INDESUP.

Què pot aportar aquest programa de mentoring?

A algú que està impulsant un projecte i que potser li falta experiència, un programa com INDESUP! li pot ser molt útil a l’hora de buscar finançament, de rebre un consell en un moment determinat i, sobretot, d’enfocar el seu producte o servei. A vegades, quan comences no tens del tot clar el model de negoci i necessites una mica d’orientació. Jo també m’he equivocat a vegades, he fundat tres start-ups diferents i segur que puc ajudar altres emprenedors a no cometre els mateixos errors.

Quins són els errors clàssics dels emprenedors en les fases inicials?

Una cosa molt important és definir bé l’equip de treball des del principi. És bàsic tenir el suport de tots els socis i no sempre es trien prou bé els companys de viatge. Un altre error és pensar que serà senzill monetitzar des del primer dia. Això no sol succeir, s’ha de persistir molt. També sol passar que l’emprenedor vol fer moltes coses, obrir moltes línies de negoci alhora. I és fonamental focalitzar: tenir una idea molt clara del teu producte i de com el vols vendre.

Un altre aspecte important és el finançament. Com creus que han d’encarar aquesta qüestió les start-ups?

Si tens un producte o servei que monetitza des del primer dia, no cal que vagis a una ronda de finançament. Però això passa poquíssimes vegades, normalment necessites diners per invertir en tecnologia i en moltes altres coses. En aquest cas, l’emprenedor no ha de tenir por a anar a buscar diners on sigui: a les rondes finançament, a les administracions, als business  angels... Tinguem clar que és molt difícil impulsar una start-up escalable sense tenir un finançament extern.

Quins són els punts forts i els aspectes a millorar de l’ecosistema emprenedor català?

A Catalunya sempre hi ha hagut cultura emprenedora. Ara, a més, som un hub tecnològic important, en part perquè Barcelona és una ciutat molt atractiva per viure i atreu bons professionals. També tenim els casos d’èxit d’start-ups com Social Point o Privalia que s’han convertit en models a imitar per a molts emprenedors. I si parlem del sector esportiu, està clar que Catalunya és un referent en pràctica esportiva. Pel que fa als aspectes a millorar, crec que ens falten instruments per ajudar les start-ups: més acceleradores, més programes com INDESUP!, i que les grans empreses alimentin el teixit emprenedor, com ens ha passat a nosaltres amb Sodexo.

Què us aporta formar part d’INDESCAT?

Un dels principals objectius de GymForLess és fomentar la pràctica esportiva, i en aquest sentit ens semblava indispensable formar part d’INDESCAT, una entitat que també busca aquest objectiu a través del desenvolupament de la indústria esportiva. També ens sembla molt interessant aquest treball que està fent INDESCAT de posar en contacte empreses grans i petites. Moltes vegades a les grans corporacions els costa innovar, mentre que les start-ups sí que tenen aquesta agilitat per impulsar projectes nous i créixer ràpidament. 

Més informació a la convocatòria del programa de Mentoring INDESUP


www.indescat.org

Milà i Fontanals 14-26

08012 Barcelona

T. +34 937 824 474

info@indescat.org


Segueix-nos

Powered by:

  | Avís legal


Subscriu-te a la nostra newsletter