Empreses catalanes del fitness exploren el mercat britànic

per Gisela Andrés,

Un grup d’empreses catalanes del segment esportiu del fitness i institucions participen aquests dies en una missió a Londres per explorar les oportunitats que ofereix el mercat britànic i conèixer les bones pràctiques per a promoure l’activitat física.

El London Fitness Tour, que és com s’anomena la missió, ha estat organitzat per INDESCAT, en col·laboració amb UK Active, formada per més de 4000 membres i socis del sector actiu de tot el Regne Unit.

A la visita, que va començar aquest dimarts i acaba avui dijous, les empreses i institucions catalanes han participat a un seminari sobre les bones pràctiques d’UK Active i han fet visites guiades a diversos tipus d’instal·lacions i centres esportius.

El seminari sobre bones pràctiques va tenir lloc dimarts 20 a les oficines d’UK Active. L’entitat té com a missió configurar el sector de l’activitat física per aconseguir reduir el sedentarisme, tant incrementant el nombre de practicants esportius, com el nombre d'hores de pràctica. En aquest seminari les organitzacions han pogut conèixer un estudi inicial sobre la recomanació dels metges de prescriure esport, d’una mostra de 165.000 persones. També s’han tractat àmbits com les bones pràctiques per fomentar l’activitat física i els serveis que l’entitat ofereix a les empreses sòcies.

Ahir dimecres els participants a la missió van poder conèixer, des de l’experiència, els centres boutiques més avantguardistes i innovadors i algunes botigues d’esport. Avui dijous visitaran un centre esportiu públic, un de luxe i una cadena de tipus mitjà.

Concretament, les empreses i entitats han visitat les boutiques First Light Cycle; Barry’s Bootcamp West, a l’oest de Londres; KXU, al barri de Kensington; Barrecore, a Chealsea; Elevation 2.0 al Third Space, al Soho; i Another Space, al Convent Garden. En aquest darrer els participants a la missió han pogut participar de classes per conèixer de primera mà l’experiència en aquest tipus de centres.

Pel que fa a les instal·lacions, destaquen les visites al centre públic Kensington Leisure Centre (a GLL site), al centre de luxe Equinox, a Kensington; i a la cadena de centres Blaze at David Lloyds.

La major part de les empreses i entitats que participen a la missió són membres d’INDESCAT: Aerobic & Fitness, l’Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat, el Consell Català de l’Esport, Eurofitness, Salter, Tecnosport, Grup Sintagmia, Agenda Sports & Elements i Alimmenta. També hi ha participat l’empresa no sòcia Benito Esports.

Per Anna Pruna, presidenta d’INDESCAT i partner director d’Eurofitness, aquesta missió d’exploració ha estat “important per conèixer les novetats i el model de negoci que apliquen a Londres”. Per Pruna, “hem fet una reflexió amb els participants i el model ‘boutique’ és complex d’implementar al nostre mercat, però hem vist novetats i detalls de disseny que són importants de tenir presents”. “A Londres, l’entreteniment és una part central de l’experiència de fer esport i part del paquet de màrqueting”, explica, “la qual cosa és una tendència que hem de valorar”. Ha estat fonamental el coneixement dels centres i del nivell de les classes (a les quals hem pogut participar), de com s’organitzen les botigues d’esport i sobretot, la reflexió posterior a cada visita amb els participants a la missió”.

De la seva banda, Antoni Reig, director del Consell Català de l’Esport ha afirmat que “aquesta estada a Londres, la capital europea del fitness, ha permès al sector català intercanviar experiències amb les principals empreses i entitats de promoció angleses d'aquest àmbit, com UK Active, la qual cosa ha aportat un coneixement molt útil que pot servir de referent per aplicar-lo a casa nostra. Durant el seminari i les visites a clubs i centres esportius públics i privats, hem comprovat que coincidim en l'aposta per reduir el sedentarisme i fomentar una vida activa entre la població, una prioritat de la Secretaria General de l'Esport, i hem conegut les tendències actuals i de futur. Cal felicitar INDESCAT per organitzar aquest London Fitness Tour, que ha mostrat, un cop més, la vocació internacional de l'esport català, en aquest cas vinculada al món de la indústria esportiva, que té un pes molt important en la generació de riquesa al país".


INDESCAT – Catalan Sports Cluster

Espai Catalonia Clusters

Milà i Fontanals 14-26

08012 Barcelona

T. +34 937 824 474

info@indescat.org


Segueix-nos

Powered by:

  | Avís legal


Subscriu-te a la nostra newsletter