El Dia de l'Emprenedor reuneix més de 130 participants en la seva 2a edició

per Gisela Andrés,

El Dia de l’Emprenedor en Esport va celebrar ahir la seva segona edició amb l’assistència de 130 emprenedors, inversors, directius i altres agents de l’ecosistema start-up esportiu. La jornada, que va tenir lloc a l’auditori del Cibernàrium de Barcelona Activa, va incloure ponències sobre indústria esportiva, tecnologia i innovació; taules rodones i un Fòrum d’Inversió en el qual van participar sis start-ups de l’àmbit de l’esport. El Dia de l’Emprenedor en Esport s’emmarca dins d’INDESUP!, el programa d’emprenedoria esportiva que organitza INDESCAT amb la col·laboració de l’ICEB i de Land Sport Law i amb el suport de la Generalitat i Barcelona Activa.

Anna Pruna, presidenta d’INDESCAT -el clúster de la indústria esportiva a Catalunya- va inaugurar el Dia de l’Emprenedor en Esport apel·lant a la col·laboració entre start-ups i empreses ja consolidades: “Les empreses hem d’anar més enllà dels beneficis; hem de seguir uns valors i mantenir la passió pels nostres projectes”. Gerard Figueras, secretari general de l’Esport de la Generalitat, també va insistir en la necessitat de fer pinya entre tots els agents involucrats en el sector esportiu i de potenciar el talent dels emprenedors tant des de l’àmbit públic com privat: “Emprendre, en realitat, és una actitud inherent a l’esport i a l’esportista”.

La jornada matinal va continuar amb la conferència de Xesco Espar, exentrenador d’handbol del FC Barcelona i especialista en lideratge i direcció d’equips, que va parlar de la importància que el treball en equip té en l’esport i també en l’emprenedoria: “El rendiment d’un equip, ja sigui en un club o en una empresa, passa per dues coses: l’estructura o sistema de treball i els valors d’aquest treball. No és el mateix un grup que un equip. Per això recomanaria als emprenedors que els primers diners que aconseguissin els invertissin en fer equip”.

El bloc de la jornada dedicat a esport i innovació el va obrir Xavier Balius, director de Ciències, Medicina i Tecnologia del CAR de Sant Cugat, que va explicar com des d’aquest centre d’alt rendiment desenvolupen des de fa dècades tot tipus de projectes perquè els entrenadors disposin de les millors eines tecnològiques. Mounir Zok, exdirector del departament de tecnologia del Comitè Olímpic dels Estats Units i fundador de la consultora N3xt Sports, va analitzar com les tecnologies estan revolucionant el món de l’esport. Zok, que recentment s’ha establert a Barcelona, també va animar les grans companyies a apostar decididament per la innovació: “A Europa costa molt que una start-up accedeixi al directiu d’una gran empresa perquè sigui el seu partner. Volem ajudar a que aquestes empreses obrin les portes a la innovació i entenguin què significa realment innovar”.

El Dia de l’Emprenedor en Esport també va incloure una ponència sobre finançament a càrrec de Joaquim López, de la plataforma d’inversions The Crowd Angel; dues taules rodones sobre ecosistema start-up i, en la sessió de tarda, la segona edició del Fòrum de l’Emprenedor en Esport, en què sis start-ups de l’àmbit esportiu van poder exposar els seus projectes davant d’un grup d’inversors. Les sis start-ups van ser:

Aureel desenvolupa sistemes electrònics a través de tecnologia aeroespacial que optimitzen l’entrenament dels esportistes, tant professionals com amateurs.

GA Esports és un club de gamers d’e-Sports que pretén explotar els drets televisius de competicions de jocs electrònics.

iAltitude aposta per una tecnologia que permet reproduir els entrenaments en altitud regulant el transport d’oxigen i que, per tant, optimitza el rendiment esportiu.

Sharryup és una plataforma que posa en contacte aficionats a un mateix esport i els ofereix paquets de viatges en els quals poden gaudir d’aquesta pràctica esportiva.

Spinntech comercialitza una tecnologia pròpia especialitzada en l’anàlisi del tennis que permet recopilar i compartir estadístiques de diferents aspectes del joc.

ValoraFutbol és un software a través del qual es recopilen opinions dels fans del futbol per poder analitzar el seu comportament i monetitzar millor les audiències.

Podreu veure les fotos de l'acte en el següent enllaç.

VÍDEO de la jornada


INDESCAT – Catalan Sports Cluster

Espai Catalonia Clusters

Milà i Fontanals 14-26

08012 Barcelona

T. +34 937 824 474

info@indescat.org


Segueix-nos

Powered by:

  | Avís legal


Subscriu-te a la nostra newsletter