NOTÍCIES

Coneix els finalistes dels VI Premis Empresa i Esport

En la sisena edició dels Premis Empresa i Esport a la Innovació, al Partenariat, a l’Emprenedoria i a la Internacionalització, es reconeixeran els millors projectes d’empreses del sector de l’esport en aquests quatre àmbits.

El clúster català de la indústria de l’esport, INDESCAT, lliurarà per sisè any consecutiu els Premis Empresa i Esport amb l’objectiu de reconèixer els quatre projectes del sector esportiu més destacats en els àmbits de la innovació, la internacionalització, el partenariat i l’emprenedoria.

L’acte de lliurament de premis, que serà conduït per l’esportista extrem i comunicador Valentí Sanjuan, tindrà lloc dimarts 27 de novembre, a les 18.30h, a ESADECREAPOLIS, i comptarà amb la presència de la presidenta d’INDESCAT, Anna Pruna; la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Elsa Artadi; l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Carmela Fortuny; i el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, entre altres autoritats i representants de la indústria de l’esport.

Els guanyadors dels premis es faran públics el mateix dia del lliurament d’entre els tres finalistes que el jurat ha seleccionat en cada categoria.


Així, els finalistes del premi Empresa i Esport a la INNOVACIÓ, on trobem projectes o productes que destaquen per la novetat que aporten i l’acceptació que estan tenint al seu mercat, són:

  • Efficpool, de l’empresa Hidrotuït, és un sistema de filtració regenerativa monitoritzat per al tractament d’aigua de piscina.
  • Original Multifunctional Headwear, de l’empresa Buff, és un tubular fet a partir d’ampolles de plàstic transparent reciclat.
  • Sports & Landscape, de l’empresa que porta el mateix nom, és una tecnologia per al reciclatge i reaprofitament dels materials de camps de futbol de gespa artificial.

Pel que fa als finalistes del premi Empresa i Esport a l’EMPRENEDORIA, en què es reconeixen les startups (de creació posterior a juliol del 2015) amb més potencial durant l’any 2018, són:

  • Patadon, sistema de distribució i gestió de calçat multimarca per a botigues en clubs esportius.
  • Spinntech, tecnologies per a la digitalització de pistes de tenis que permeten la monitorització del joc dels usuaris, un avenç molt rellevant per a la millora del seu rendiment.
  • Suiff, el primer sistema d’entrenament que mesura l’entrenament de força, en exercicis dinàmics i estàtics, i va un pas més enllà mostrant no només mètriques de l’activitat realitzada, sinó també proposant plans d’entrenament tutoritzats i adaptats a les necessitats de cada usuari.

D’altra banda, els finalistes del premi Empresa i Esport la INTERNACIONALITZACIÓ, on es premiarà a la candidatura amb més creixement internacional, són:

  • MATGroup, empresa amb clients i proveïdors arreu del món. Només el 3% de les ventes són al mercat espanyol.
  • Poliwin, que ofereix una àmplia gamma de serveis, productes i solucions per a la gestió de les instal·lacions. Va iniciar l’expansió internacional al 2015 i avui té activitat a 8 països.
  • TP Sport. La seva activitat sempre ha estat la fabricació i instal·lació de material i equipament esportiu i ha fet projectes de grades telescòpiques a 20 països diferents.


Finalment, els finalistes del premi Empresa i Esport al Partenariat 2018, per al qual es valoren PROJECTES COL·LABORATIUS que aprofiten el know how dels membres, són:

  • Futsal, Programa d’esport (futbol sala) està dirigit a persones amb problemes de salut mental i el seu entorn. Col·laboració del Centre de Salut Mental del Consorci Sanitari de Terrassa i el Club Social Egara .
  • Smartfootball, projecte col·laboratiu de tres empreses per a la promoció de Salou com a destinació de turisme esportiu. El Complex Esportiu Futbol Salou facilita les instal·lacions, Tecnifutbol l’acadèmia esportiva i Mare Nostrum Cup l’organització de l’esdeveniment. 
  • El projecte Propietaris de somnis és una col·laboració entre Probike i Superacció. Es tracta d’una iniciativa d’integració social de col·lectius en risc d’exclusió mitjançant l’esport.

COMITÈ AVALUADOR (JURAT)
El Comitè Avaluador dels Premis Empresa i Esport, que es va reunir el 9 de novembre passat, està format per representants d'INDESCAT, el Departament d'Empresa i Coneixement (ACCIÓ), la Barcelona School of Management de la Universitat Pompeu Fabra (BSM-UPF), la Fundació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (URL), el Cruyff Institute, i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).
Per al Premi Empresa i Esport a l’Emprenedoria, el comitè avaluador l’han format els impulsors i col·laboradors del programa de suport a l’emprenedoria esportiva INDESUP!: INDESCAT, l’ICEB, LANSPORTLAW i ACCIÓ.


VÍDEO EDICIÓ PREMIS EMPRESA I ESPORT 2017

INSCRIPCIÓ EDICIÓ PREMIS EMPRESA I ESPORT 2018

ALTRES NOTÍCIES

Césped Inteligente Grass-Twin és un projecte de recerca industrial liderat per INDESCAT, el clúster de la indústria de l’esport, impulsat  per les empreses del clúster Fliwer Intelligence i Sports & Landscape, així  com Inolve NewTech i Rotimprés, i que compta amb la participació del clúster  Functional Print. La proposta rebrà un ajut per valor de 229.298€ del Ministeri  d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR) a la innovació en l’àmbit de l’esport  i l’activitat física. El pressupost total del projecte —que pretén optimitzar  l’ús del reg en els camps de gespa—,  incloent-hi  la subvenció del MINCOTUR, és de 291.958€. INDESCAT ha assessorat i acompanyat  les empreses i entitats participants en la preparació, redacció i sol·licitud d’aquest  projecte de la indústria esportiva. D’altra banda, INDESCAT també ha aconseguit dos projectes, amb un ajut  global de més de 70.000 euros, finançats  pel programa d’iniciatives de reforç de la competitivitat per a projectes de  clústers d'ACCIÓ.

Del 10 al 13 de novembre, INDESCAT ha participat en una nova trobada presencial del projecte I3-INSHAPE a Eindhoven, en el marc de l’ELIS Pitch Stop Event organitzat per Cluster Sports & Technology. En aquesta trobada, les empreses “Flagships” representatives de cada regió que es van seleccionar a l'inici del projecte, s’han trobat per primera vegada amb els seus co-developers, empreses que han entrat recentment al projecte per donar-los serveis. Les organitzacions participants han dut a terme dinàmiques de treball, amb experts en diverses àrees, amb l'objectiu de reforçar les innovacions conjuntes. Tres empreses del clúster hi són representades: Onalabs Inno-Hub, Clubs Eurofitness, i SevenMila.

Entrevistem a Ramon Amich, director de Nielsen Sports a Espanya i Portugal, empresa que, entre d'altres serveis, ofereix "mesurament del retorn mediàtic dels patrocinadors en tota mena de competicions per a clubs, entitats, associacions i marques; investigació de mercats a través d'enquestes regulars a 35 països al voltant de l'esport (interès, pràctica); i consultoria per ajudar els nostres clients a definir/valorar/entendre possibilitats de patrocini". Amich assenyala que un dels grans desafiaments per a l'empresa és el canvi constant en la manera de consumir continguts i en la relació amb els aficionats. Per fer front a aquest repte, Nielsen Sports ha desenvolupat una estratègia centrada en tres eixos principals: l'ús de tecnologia per monitoritzar nous canals, la capacitat d'adaptar-se a formats i audiències en evolució, i la personalització per oferir experiències més ajustades a cada consumidor.

INDESCAT, juntament amb una vintena de clústers catalans, ha viatjat a la Xina la setmana del 14 d'octubre per explorar l'ecosistema d'innovació del país, establir aliances i buscar oportunitats de col·laboració internacional. Es tracta de la desena edició de la Strategic Cluster Week, una iniciativa organitzada per ACCIÓ.

Els dies 1 i 2 d’octubre INDESCAT ha participat a la segona trobada presencial del projecte ESMIS a Dublin, organitzada per Sport Ireland. El projecte es troba en la fase de creació d'una plataforma digital que ajudarà els gestors d'instal·lacions esportives a obtenir informació i inspirar-se en bones pràctiques en l’àmbit de la sostenibilitat que porten a terme altres instal·lacions d'arreu d'Europa.

Més d’un centenar de socis d’INDESCAT, el clúster de la indústria de  l’esport a Catalunya, han participat avui a la Jornada de reflexió estratègica  i innovació en relació a les tendències que marcaran el futur de la indústria  de l’esport. L’esdeveniment, que s’ha celebrat al Recinte Modernista de Sant  Pau, ha tingut com a punt de partida l'estudi INDESCAT TRENDS 2024. Més de  25 tendències d’altres indústries que transformaran el sector de l'esport  elaborat pel propi clúster. Entre les tendències més rellevants han destacat l’evolució  de la tecnologia, la hiperpersonalització de productes i serveis, i una mirada  holística de la salut.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA NEWSLETTER

CANAL DE COMUNICACIÓ

INDESCAT obre un nou canal de comunicació exclusiu pels socis del clúster!


Es tracta d’un nou servei per rebre notícies i avisos a través de Whatsapp. 

INDESCAT et posarà al dia de totes les informacions rellevants del clúster: les notícies més destacades, els pròxims esdeveniments, les noves convocatòries d’ajuts, etc.

Ets soci d'INDESCAT?
Encara no ets soci d'INDESCAT?
Modificar cookies