NOTÍCIES

Com incrementar la pràctica físico-esportiva en edat escolar

Conjuntament amb el KID’s  Cluster i Edutech, INDESCAT va dur a terme a ACCIÓ un grup de treball el 17 d’octubre de 2017 orientat a reduir el sedentarisme i millorar el  benestar dels infants, tot generant negoci per al sector privat.

La sessió es va iniciar amb la benvinguda del Subdirector General d’Activitats Esportives i Infraestructures, Oriol Marcé, i la presentació de l’estudi “Els hàbits esportius dels escolars de  Catalunya 2016”, impulsat pel Consell Català de l’Esport i realitzat per Itik, consultoria especialitzada en esport i oci. Aquest estudi va posar de manifest que, tot i que la pràctica esportiva ha crescut molt en els darrers anys, existeixen reptes als que hem de donar resposta, com el sedentarisme en els infants, l’abandonament de la pràctica esportiva a certa edat o les diferències de gènere, entre altres. Així mateix, Jordi Viñas d’Itik va exposar les principals tendències que es preveuen en l’àmbit de l’esport en l’edat escolar:

  • La individualització de la pràctica esportiva
  • Ús d’espais no convencionals i l’ús de l’espai públic urbà i natural
  • L’esport en família
  • Els esports i les TIC i els e-sports

La jornada va permetre als assistents debatre sobre els reptes que es desprenen d’aquestes tendències i aportar solucions que generessin noves oportunitats de negoci a les seves empreses que integren els tres clústers, a través d’una dinàmica de treball que promou l’impuls de projectes col·laboratius entre els tres sectors.

ALTRES NOTÍCIES

En el context actual, Catalunya enfronta reptes  globals com el canvi climàtic i la crisi hídrica. Els gestors d'instal·lacions  esportives juguen un paper molt important en aquests reptes i tenen una  oportunitat única per contribuir al canvi positiu. És per aquest motiu que  INDESCAT organitza el 5è Curs EFISport:  Gestió d'Energia en Instal·lacions Esportives, que s'ha iniciat el 16  d’abril. Juntament amb el Clúster de l'Energia Eficient de  Catalunya (CEEC), INDESCAT organitza el 5è Curs EFISport, que constitueix una excel·lent oportunitat perquè directius d'instal·lacions esportives puguin assolir una visió completa de les bases per gestionar-les eficientment des del punt de vista energètic.

INDESCAT ha participat a la 4a trobada presencial, del projecte I3-INSHAPE, celebrada a la ciutat de Lahti, Finlàndia, durant els dies 8 i 9 d'abril i organitzada per LADEC i LAB University of Applied Sciences. Aquesta trobada s’ha centrat en els paquets de treball 2 i 3, els quals tracten de trobar PIMES que entrin al projecte per resoldre les necessitats de les Flagships (empreses emergents capdavanteres representatives de cada regió) entre les quals hi ha Onalabs Inno-Hub, la Flagship catalana i sòcia d'INDESCAT.

Entrevistem a Cristina Marín, cofundadora i general manager de BIWPA, la Barcelona International Water Polo Academy, que promou una metodologia única d’entrenament enfocada a la millora de la tècnica i tàctica individuals, així com el perfeccionament dels fonaments i la presa de decisió. Pel que fa als reptes de l'entitat, Marín destaca que "a curt termini, agost 2024, organitzarem per primera vegada la Summer Academy a Los Angeles dirigida a atletes de la zona. A llarg termini, estem treballant per replicar la nostra acadèmia a Califòrnia".
La cofundadora de BIWPA explica que formar part d'INDESCAT els permetrà "buscar sinergies amb clubs o entitats privades del sector del turisme esportiu, i també amb empreses tecnològiques que ens facilitin i agilitzin processos (inscripcions, gestió de bases de dades, etc.)".


A INDESCAT oferim un nou servei de licitacions i concursos. Es tracta d'una nova plataforma, integrada ala nostra intranet, amb accés a més de 2M de licitacions, adjudicacions i contractes menors d'Espanya i Portugal

El festival internacional de ciclisme Sea Otter Europe Costa Brava Girona by Continental, que se celebra a Girona els dies 20, 21 i 22 de setembre, i INDESCAT, han renovat el seu acord estratègic de col·laboració pel qual busquen unir sinèrgies per potenciar el sector de l'esport.

La descarbonització de les instal·lacions esportives, la gestió de l’aigua,  les solucions futures davant la prohibició d’ús dels microplàstics en gespa  artificial, la digitalització com a eina per a ajudar les instal·lacions  esportives a ser energèticament més eficients, i l’ús de la geotèrmia als  equipaments esportius. Aquests són els temes que es van tractar a EFISport  2024, que enguany va celebrar l’11a edició que va incloure, com a novetat, la  competició Open Innovation Challenge. L’esdeveniment anual, que va acollir més  de 170 assistents, està organitzat per INDESCAT, amb la col·laboració del  Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), el Clúster de la Bioenergia  de Catalunya (CBC) i el Catalan Water Partnership. Durant la jornada, celebrada  el 13 de març a l’INEFC de Barcelona, també s’hi va poder visitar el  Marketplace EFISport, on s’hi van presentar solucions, productes i serveis per  al manteniment i la implementació de mesures d’eficiència energètica.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA NEWSLETTER

CANAL DE COMUNICACIÓ

INDESCAT obre un nou canal de comunicació exclusiu pels socis del clúster!


Es tracta d’un nou servei per rebre notícies i avisos a través de Whatsapp. 

INDESCAT et posarà al dia de totes les informacions rellevants del clúster: les notícies més destacades, els pròxims esdeveniments, les noves convocatòries d’ajuts, etc.

Ets soci d'INDESCAT?
Encara no ets soci d'INDESCAT?
Modificar cookies