PROPERAMENT

Benvolguts/des,

Aquest any 2018 és moment de fer balanç del Pla Estratègic d’INDESCAT 2014-18 i establir el del període 2019-2022. Amb aquest objectiu, s’ha definit un procés de treball que s’inicia amb la realització d’entrevistes individuals a membres d’INDESCAT. Davant la impossibilitat d’entrevistar els gairebé 80 membres que en formen part, s’ha seleccionat una mostra representativa. Tot i així, si algun membre té interès a participar en aquesta fase, feu-nos-ho saber a arivera@indescat.org i us inclourem amb molt de gust. Durant la 1a quinzena d’octubre, es realitzaran uns Grups de Treball per cadena de valor (esdeveniments, instal·lacions, bens i serveis), on definirem els reptes i prioritats de cadascuna d’elles, i on tots els membres implicats hi estareu convidats. Fruit d’aquest procés, disposarem d’un Pla Estratègic definit de forma participativa, que ens permetrà dur a terme accions de valor per als membres d’INDESCAT i, en definitiva, per al clúster i el sector esportiu.


DARRERES PLACES PER INDESUP! TECH 

El proper 4 de setembre iniciem INDESUP! TECH, un programa de formació i assessorament per persones amb idees i esperit emprenedor que volen tirar endavant un projecte vinculat al sector esportiu. El termini d'inscripció finalitza el proper 3 d'agost, però us informem que l'aforament és limitat i que queden molt poques places! Si hi estàs interessat, fes la teva inscripció i envia el teu CV juntament amb una carta de motivació a Xavi Faura.

Inscripció

Dinar INDESCAT amb Pau Serracanta - Dorna Sports

Mantenir-se com una de les competicions esportives més seguides a nivell mundial és un repte per a qualsevol entitat vinculada als esdeveniments esportius. És el cas del Campionat del Món de MotoGP. Per conèixer de prop aquest cas d'èxit i per participar a un networking de qualitat, us convidem a assistir el proper 19 de setembre a les 13.30h a un dinar INDESCAT amb Pau Serracanta, soci i director de l'àrea comercial de Dorna Sports, empresa propietària exclusiva dels drets comercials i audiovisuals d'aquest campionat. Confirmació necessària amb antelació.

Preu membres INDESCAT: 45€ + IVA. 

Preu no membres: 60€ + IVA

Inscripció

London Fitness  Tour

Vols conèixer les novetats més rellevants i les principals tendències del món del fitness? T'acompanyem a Londresuna de les capitals europees del fitness, amb més de 800 gimnasos, i un referent en centres boutique. En breu us presentarem el programa del fitness tour que estem definint en col·laboració amb UK Active, que tindrà lloc la setmana del 19 de novembre. Si ets una empresa o entitat vinculada al segment del fitness, no t'ho pots perdre i quedar-te enrera! Confirma'ns la teva participació!

Inscripció

Sports Matchmaking

En el marc del projecte INDESUP! i amb el suport d'ACCIÓ, organitzem una sessió de matchmaking orientada al foment de l'emprenedoria corporativa a partir de trobades individuals entre emprenedors i empreses amb àmbits esportius comuns. La sessió tindrà lloc el proper 18 d'octubre de 10 a 14h a La Seu de la FNOB. Properament obrirem les inscripcions. Inscripció gratuïta per a start-ups i membres del clúster. Preus per a empreses i entitats esportives no membres: 100€. Save the date!

Inscripció

Sessió de treball canvi estratègic IESE: Fluidra

El proper 20 de setembre de 10 a 13h., ACCIÓ organitza una sessió en petit format només per a empreses membres dels clústers catalans, on s'analitzarà el canvi estratègic de Fluidra i el projecte Fluidra Connect, una plataforma online que controla de forma remota el funcionament i manteniment de la piscina. Aquesta sessió de treball, que comptarà amb el professor de l'IESE Jose Luis Nueno, us farà reflexionar sobre com es podria aplicar un canvi estratègic a la vostra empresa, Sessió gratuïta amb aforament màxim de 35 persones.

Inscripció

Donem la benvinguda a 2 nous membres


Àrea privada web per als nostres membres

Com us vam informar, els membres del clúster podreu accedir a una nova àrea privada al web d'INDESCAT, on trobareu informació vinculada a la indústria esportiva (estudis sectorials, estudis de mercats internacionals, articles) i a les activitats que hem dut a terme (presentacions, actes,notes de premsa, etc.). Només cal que accediu a l'apartat de membres/àrea privada!


Brokerage event a l'IoT Solutions World Congress 

Si t'interessa l'Internet de les Coses i vols trobar socis per a cooperacions internacionals, acords de venda i llicències, joint ventures, subcontractació, transferència tecnològica o projectes d'R+D, ACCIÓ, amb el suport de la xarxa EEN, t'ofereix l'oportunitat de participar-hi i accedir-hi de franc a la fira el 16 i 17 d'octubre si la teva empresa o entitat pre-acorda un mínim de dos reunions bilaterals internacionals. Cal inscripció prèvia a la plataforma abans del 4 d'octubre.

Inscripció

Ajuts a la innnovació

L’última edició del Baròmetre de la Innovació t’ho ha tornat a dir: has d’innovar. Com promovem des d'INDESCAT, les empreses innovadores són les que més bones perspectives tenen per augmentar la facturació i els llocs de treball. A més, són les que més negoci fan a l’exterior. Però, per on comences? Des del clúster t'assessorem i a més compartim amb tu els ajuts que facilitaran el camí de la teva empresa cap a la innovació. 

Ajuts

RECENTMENT

La Molina, protagonista dels Dinars INDESCAT 

Amb motiu del 75è aniversari de La Molina, INDESCAT va organitzar un dinar networking el 4 de juliol passat, en què en Toni Sanmartí, director de la divisió de Turisme i Muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, ens va explicar les principals millores introduïdes els darrers anys en les estacions que gestionen i els seus reptes de futur, abordant aspectes com la desestacionalització, l'impacte econòmic en el territori, la sostenibilitat i la possible presentació d'una candidatura olímpica i paralímpica en uns futurs jocs d'hivern.

Més info

Fitness tour a Londres a mida

El 3 de juliol passat INDESCAT va organitzar un grup de treball que va comptar amb l'assistència d'alguns dels nostres membres vinculats al segment del fitness. A la sessió, la nostra experta en internacionalització, Montse Centellas, va presentar un petit estudi sobre el món del fitness a Londres i els objectius del fitness tour previst pel proper novembre. La sessió ens va servir per recollir les inquietuds i reptes dels nostres membres, un procés d'escolta activa necessari per garantir l'èxit d'aquest viatge d'acompanyament.


Talent i innovació a SportsPitch

En el marc del programa INDESUP! i de la sessió SportsPich, celebrada el 26 de juny al Museu Colet, 6 alumnes dels Màsters de Gestió Esportiva de BlanquernaUPF-BSMCruyff Institute i UB van presentar els seus TFMs vinculats a la creació d'una start-up esportiva. Un jurat format per experts en emprenedoria, indústria esportiva i innovació va seleccionar els 3 projectes guanyadors, que podeu consultar al nostre web. Es tracta d'una excel·lent oportunitat d'impulsar el seu talent i alhora d'apropar talent i innovació als nostres membres.

Més info

Actualització de l'Estudi del Practicant Esportiu

Al març de 2017 vàrem presentar l’Estudi del Practicant Esportiu 2016, que recollia diferents segments de practicants, les seves motivacions i hàbits, i les principals tendències de futur. Durant el 1r trimestre de 2018, hem realitzat una actualització de l’Estudi, mitjançant un treball de camp que ens ha permès confirmar les tendències apuntades i visualitzar-ne de noves. Com està evolucionant el practicant esportiu? Accedeix a l’estudi, que trobaràs a l’àrea privada per membres del nostre web.


INDESUP! a la Immersió Estratègica de clústers

INDESCAT va participar a la Immersió Estratègica de Cluster Managers que organitza ACCIÓ el 12 de juliol passat, en què es comparteixen bones pràctiques entre els clústers catalans existents de diversos sectors. Enguany el programa ha analitzat 4 casos d'èxit que contribueixen al forment de l'emprenedoria, entre els els que hi ha INDESCAT i el programa INDESUP!