PROPERAMENT

Connectat al talent i la innovació a SportsPitch

Convidem els nostres membres a assistir el proper 26 de juny a les 17.30h a SportsPitch, una competició oberta entre els TFMs de diferents centres formatius catalans que imparteixen Màsters de Gestió EsportivaBlanquernaUPF-Barcelona School of ManagementCruyff Institute i UB. Cada centre n’escollirà els 2 millors de la seva entitat i els 8 finalistes seran presentats pels propis estudiants al Museu Colet. No et perdis aquesta oportunitat d’innovació per a la teva organització i/o el talent que estàs cercant per fer front als teus reptes!

Inscripció

Dissenya el teu propi London Fitness  Tour

Volem visitar les ciutats referents en el món del fitness per conèixer quines són les novetats més rellevants i el futur del fitness. Enguany viatjarem a Londres, una de les capitals europees del fitness, amb més de 800 gimnasos, i un referent en centres boutique. Convidem els nostres membres a un grup de treball/networking el proper 3 de juliol a les 16h a INDESCAT per conèixer com creieu que hauria de ser el fitness tour a Londres que estem començant a organitzar i què us agradaria visitar. Confirma'ns la teva participació!

Inscripció

Dinar INDESCAT amb Enric Ticó (La Molina - FGC)

Reactivem els Dinars INDESCAT amb la presentació "Del primer teleesquí a l’era digital i... a uns Jocs d’hivern?", a càrrec d'Enric Ticó, President de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i màxim responsable de les estacions d’esquí La Molina, Vall de Núria, Espot, Port Ainé i Vallter 2000. El 4 de juliol a les 13.30h a l'Hotel H10 Marina ens explicarà les principals millores introduïdes els darrers anys i els reptes de futur d’aquestes estacions, que podrien esdevenir seu d’uns Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern.

Preu per membres d’INDESCAT: 45€ + IVA - Preu per no membres: 65€ + IVA

Inscripció

Donem la benvinguda a 3 nous membres

  • Institut Pilar Domínguez de Reequilibrament postural, Biomecànica corporal i cinestèsia
  • Perspectiva: enginyeria mecànica, electrònica, software i Digital. Especialitzats en Projectes d’IoT i Indústria 4.0
  • Sports & Landscape: renovació de camps de futbol amb gespa artificial

Àrea privada web i comunicacions

Com us vam informar, els membres del clúster podreu accedir a una nova àrea privada al web d'INDESCAT, on trobareu informació vinculada a la indústria esportiva (estudis sectorials, estudis de mercats internacionals, articles) i a les activitats que hem dut a terme (presentacions, actes,notes de premsa, etc.). Només cal que accediu a l'apartat de membres/àrea privada!

Pel que fa a totes les empreses i entitats del sector, membres i no membres, és necessari que confirmeu que voleu continuar rebent les nostres comunicacions acceptant el consentiment explícit que us vam enviar en un mail previ. No deixeu d'estar connectats al clúster!


Actualització de l'Estudi del Practicant Esportiu

Al març de 2017 vàrem presentar l’Estudi del Practicant Esportiu 2016, que recollia diferents segments de practicants, les seves motivacions i hàbits, i les principals tendències de futur. Durant el 1r trimestre de 2018, hem realitzat una actualització de l’Estudi, mitjançant un treball de camp que ens ha permès confirmar les tendències apuntades i visualitzar-ne de noves. Com està evolucionant el practicant esportiu? Accedeix a l’estudi, que trobaràs a l’àrea privada per membres del nostre web.


Digitalització en esport a l'ISPO Digitize

La Digitalització és un fenomen global que també afecta la indústria de l’esport. Des d’INDESCAT, hi estem treballant des de fa mesos per tal d'identificar i generar oportunitats i projectes que permetin al sector avançar en la transformació digital. Els propers dies 28 i 29 de juny viatjarem a Munich per assistir a l'ISPO Digitize, un congrés internacional que abordarà l’impacte de la digitalització a la nostra indústria.


Coneix les claus del lideratge esportiu a Reus

Saps quines són les claus del lideratge esportiu? L'Ajuntament de Reus organitza avui 21 de juny a les 18.30h la jornada Empresa i Esport, que serà presentada per INDESCAT. Es tracta d'un esdeveniment creat per promoure el model d'empresa saludable a través de l'activitat física i explicar els beneficis que reporta en les organitzacions; un punt de trobada entre professionals de diferents sectors i esportistes que podran escoltar quins són els factors claus en el lideratge esportiu i com poden traslladar-se al món de l'empresa. Inscripció gratuïta.

Inscripció

RECENTMENT

Reptes i projectes de futur al 8è aniversari INDESCAT

INDESCAT va celebrar el seu 8è aniversari el 24 de maig a la Seu de la FNOB, on es va ratificar la renovació de la Junta Directiva del clúster català de l'esport per als propers 4 anys i la seva presidència, a càrrec d'Anna Pruna d'EurofitnessL'acte, precedit de la conferència de Xavier Ferràs “Innovació Disruptiva i Tecnologies Exponencials", va incloure l'assemblea general del clúster, on es van presentar les activitats realitzades en el darrer any i els principals projectes per a aquest 2018.

Més info

L'atracció de marca a l'IKL Branding en esport

Conèixer com construir una marca coherent i rellevant va ser l'objectiu de la sessió IKL Branding per al sector esportiu, que va impartir Raúl Ciprés el 29 de maig. Al llarg de la sessió, es van analitzar diversos casos pràctics del sector i es van abordar tècniques i eines sensorials per incrementar l'atracció de la nostra marca, que ha de ser capaç d'evocar el passat, recollint la seva pròpia història, provocar emocions al present i invocar al futur.

Més info

Com establir-se a USA i incrementar vendes

En el marc del projecte EU4SportsClusters Alliance i de la mà d'ACCIÓ, el 23 de maig vam presentar les conclusions d'un estudi sobre els principals aspectes comercials i jurídics que han de considerar les empreses estrangeres per establir operacions comercials a Estats Units. Aquest estudi està a l'abast de tots els membres d'INDESCAT, que el podran trobar a l'àrea privada específica del nostre web.

Més info

INDESUP! al BizBarcelona

La 2a edició del programa d'emprenedoria INDESUP! que lidera INDESCAT, amb la col·laboració d'ICEB i el suport d'ACCIÓ, va presentar-se al saló BizBarcelona el 31 de maig. La sessió va incloure una taula rodona amb tres emprenedors del món de l’esport, Federico Diato (Macsha), Albert Moreno (Runopinion) i Ivan Llonch (Patadon), qui van destacar la importància de programes com INDESUP! per ajudar les noves start-ups a fer-se un lloc en l’ecosistema esportiu. 

Més info

Nutrició i esport, un binòmi d'èxit a e-nforma

Sabadell va ser l'escenari de les jornades e-nforma celebrades entre el 31 de maig i l'1 de juny i orientades a donar a conèixer la importància de l'alimentació en la pràctica de l'exercici físic. Organitzades per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, la Fundació Parc Taulí, el CAR Sant Cugat i INDESCAT, van comptar amb l'experiència d'esportistes d'elit com Ona Carbonell i Nacho Solozábal, i de ponències d'experts nutricionistes de l'àmbit esportiu.

Més info

Com protegir jurídicament organitzacions esportives

Més de 30 empreses i entitats del sector esportiu van assistir a la sessió formativa impartida per Land Sport Law i UFEC el 17 de maig, orientada a analitzar la responsabilitat penal de les persones jurídiques (Compliance), conèixer com ens afecta el nou reglament sobre protecció de dades i el rol que desenvolupa el Tribunal d'Arbritatge Esportiu de Catalunya (TAEC) en la resolució de conflictes.

Més info

Innovació, tecnologia i esport a On Innovem

INDESCAT va participar a les Jornades On Innovem, celebrades al Castell de Castelldefels el 13 de juny, amb una presentació sobre tendències de consum i reptes a la indústria esportiva i de la taula rodona "casos d'èxit de proximitat". La jornada, enfocada a la innovació i tecnologia al sector esportiu, va comptar amb la participació de diversos membres del clúster, com AureelEurecatSuiff UAB.